DECEMBER 2022

V mesiaci december nás čaká:
Spoločné zdobenie interiéru – Posedenie s Mikulášom – Outdoorové aktivity – VnímajkoviaAktivity so Stromáčikom – Korčuliarsky výcvik predškolákov – Zdobenie vianočného stromčeka – Vianočná besiedka pre rodičov

POSEDENIE S MIKULÁŠOM

„Čistím, čistím čižmičky, veď už nie som maličký.
Do okna ich čisté dám, urobím to celkom sám.
Počuj, milý Mikuláš, iste do nich niečo dáš?
Celý rok som dobrý bol, dokonca som podrástol.
Pomáhal som mamičke, nebral hračky sestričke.
Pomáhal som tatovi, nerobil zle bratovi.
No a pani učiteľke radosti som robil veľké.
Už sa teším, už to viem, že dnes niečo dostanem.“

V pondelok doobedňajších hodinách k nám do škôlky zavítala vzácna návšteva – Mikuláš. Deti naplnené očakávaniami, či im Mikuláš niečo donesie a či vôbec príde, či so sebou bude mať čerta alebo len anjela… Tých otázok bolo za celý týždeň neskutočne veľa.
A keď nastal už ten deň „D“, čakanie na Mikuláša sme si spríjemnili spevom a tancom na mikulášske pesničky.
Mikuláš spolu so svojimi pomocníčkami – elfkami nám priniesol okrem sladkých balíčkov a milých slov i dobrú náladu. Mikulášovi sme zaspievali a zarecitovali piesne a básničky, ktoré sa deti s pani učiteľkami celý týždeň usilovne učili.
Ďakujeme ti „Mikuláš“ ešte raz a opäť príď medzi nás!!! /foto viď. fotogaléria/

KORČULIARSKY VÝCVIK
Od 12. do 16. decembra naši predškoláci mali možnosť zúčastniť sa korčuliarskeho výcviku na zimnom štadióne pod vedením hokejistov z nášho rimavsko-sobotského klubu. Začiatočníci sa učili ako stáť na korčuliach, ale i ako padať a tí pokročilejší, ktorých bolo menej, si svoje zručnosti upevňovali a užívali si ten pocit, že nepotrebujú pomoc opery ani trénera…
Našim korčuliarom želáme, nech v tomto krásnom športe pokračujú i naďalej, pretože ako hovorí známe slovenské príslovie: „čo sa v mladosti naučíš, v dospelosti akoby si našiel“.
/foto viď. fotogaléria/

VIANOČNÁ BESIEDKA
Vianočné besiedky pre rodičov vo forme básní, piesní a tančekov sa tento rok uskutočnili v troch triedach, nakoľko bola vysoká chorobnosť detí najmä v malých triedach.

Vianočnou besiedkou ako prvá začala modrá trieda, po nej nasledovala červená a posledná besiedka v našej mš bola v oranžovej triede.
Všetky deti netrpezlivo čakali, kedy príde už ten deň, usilovne sa učili s pani učiteľkami program aj napriek iným aktivitám, ktoré museli v tento mesiac zvládnuť.
Triedy vyzdobené vianočnými ozdobami, stromčeky ožiarené svetielkami, pod nimi pripravené darčeky od Ježiška, na stoloch voňavé medovníčky spolu s inými dobrotami, to všetko nemohlo chýbať na tejto výnimočnej udalosti.

AKTIVITY SO STROMÁČIKOM
Decembrový Stromáčik pripravil pre nás veľa zaujímavých aktivít. Po prečítaní rozprávky sme riešili hádankové rýmovačky. Vyskúšali sme si ako sa písalo kedysi, zamysleli sme sa nad tým, či ozaj potrebujeme prikurovať alebo sa dokážeme zahriať pridaním vrstiev oblečenia. Spoznali sme strom jedľu a tiež parazity, ktoré sa vyskytujú na stromoch. V hľadačke sme si precvičili svoju pozornosť, tentokrát sme našli vianočné ozdoby. 🎄🙂

DECEMBER 2022
Prejsť na začiatok